sobota 13. srpna 2011

den 355 - 13.8.sobota -Kaňkovský hornický jarmark.













Dopoledne jsme měly spoustu práce.Musely jsme dát do pořádku byt,uvařit oběd,vyprat.Mladá mi sice moc nepomáhala,ale alespoň se nepletla pod nohy.Hodinu po poledni jsme měly sraz s kamarádkou.Nakonec i s její dcerou a jejich psi jsme vyrazili na jarmark.Cesta byla náročná,protože to bylo do kopce a bylo šílené dusno.Když jsme dorazili na místo a trochu se porozhlédli po řemeslném trhu začal šílený slejvák.Naštěstí program probíhal i v bývalé škole -dnes společenském centru.A tak jsme si prohlídli výstavu obrazů a soch,ručních prací,fotografií.Taky maňáskové divadlo bylo. Mladá smála s plných plic.Když se zase udělalo krásně vrátili jsme se na trh.Mladá se nemohla odtrhnout od dřevěných hraček.Vybraly jsme foukací harmoniku.Taky tam byl opravdický kovář,přadlena.Největší atrakcí byli kejklíři na chůdách.Každého nabádali aby je podešel -prý to zaručí štěstí na celý rok.Tak jsme je podlezly obě -snad to bude fungovat.Nakonec jsme nahlédli do vyjímečně otevřeného místního kostela a vydali se na cestu domů.Z kopce to šlo lépe.Udělaly jsme si přestávku u kamarádky,poseděly a pokračovaly domů.Jsme obě uchozené a spokojené.

3 komentáře:

  1. Tak to je potěšitelné! Mohlo se to obejít bez slejváku, už toho počasí mám tak akorát dost, ale důležité je, že jste obě spokojené. Moc vám to přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Jarmark vypadá moc pěkně, tak staročesky:-) Prima, že jste si užily pěkný den. i já mám slabost pro dřevěné hračky:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Za každý spokojený den má být člověk vděčný..zak vám ho oc přeju..i ten rok plný štěstí!

    OdpovědětVymazat