středa 3. srpna 2011

den 345 - 3.8.středa -Zámek Kačina.









Brzo se vstávalo a i noc byla taková neklidná.Mladá zase nějak nemohla zabrat,naštěstí to nevygradovalo v bušení do zdi.Jen jsem strašně dlouho hladila.Dopoledne jsme trávily doma.Vynechala jsem i úklid a jen připravila dřívější oběd.Chvíly po poledni jsme vyrazily na výlet.Cílem byl zámek Kačina s muzeem zemědělství.Je to od nás kousek,jen spoje nejsou moc časté.Takže výlet na celé odpoledne.A zámek je to nádherný,romantický.Má krásný lesopark a v dnešním horkém dni to bude pro nás příjemné.Prohlídkové okruhy jsou tu tři.My využíváme jen ten zemědělského muzea.Žádný průvodce,člověk si to prochází sám.Jednu část tvoří výstava - věnovaná různým věcem.Loni tam byly papírové modely.Letos to bylo o včelařství


.Další část by se dala nazvat ,,Jak se dřív žilo,bydlelo"




A potom je na řadě to pravé zemědělské.Stroje,zvířata a třeba jak se pekl chleba.






Součástí je i vozový park -dobový.


Potom jsme si obešly zámek kolem dokola,poseděly na lavičkách.Na svačinku jsme si zašly do Zámecké kavárny.Pouštěly tam Beatles - tedy skladby hrané na housle.Mladou to úplně dostalo.V kavárně právě probíhala výstava papírových modelů hradů a zámků.


A protože je zámek opravdu romantický pořádají se tu i svatby.



Čas který nám zbýval do odjezdu jsme strávily v parku.



Domů jsme se vracely spokojené a naprosto luxusně -jediní pasažéři autobusu.

4 komentáře:

  1. Nádherný zámek, krásná včelka a povedené fotky.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera,je vidět,že jste si to super užily:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vypadá na opravdu bezva výlet. Mám ráda, když je toho povíce na jednom místě, tohle by naprosto splnilo moje očekávání. Moc pěkné místo a hezké fotky.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky a určitě bezvadný výlet, užívejte dál prázdnin. ;-)

    OdpovědětVymazat